2012. március 6., kedd

csokis-vaníliás pohárkrém

Csokis-vaníliás pohárkrém


Ha van egy habtejszínünk a hűtőben és 5 szabad percünk, akkor készíthetünk egy pohárkrémet.
Az édes maradékok felhasználásának egyszerű és praktikus módja, és még családunk vagy vendégeink körében is konyhatündérként fogunk tetszelegni. :)
Vendégség esetén külön jó, hogy egy nappal előbb készítendő.

Hozzávalók 3 kis pohárkrémhez:

  • 2 db picit megszáradt- picit megunt Lila Tehenes csokidarabos kekszmaradék 
  • 2 vaníliás cukor vagy egy vaníliás cukor és egy kis kupaknyi vanília aroma
  • 25 g fehér csoki
  • 2 dl habtejszín
  • 15 g csoki




Feldaraboljuk a kekszet és a csokoládét.
A habtejszínt vaníliás cukor és vanília aroma hozzáadásával gépi habverővel kemény habbá verjük.

Kevéske habot a forma aljára kenek. Rászórok egy csipet kekszmorzsát, rá a kevés krém, a fehér csoki, és befedem krémmel.
Ha jól gazdálkodunk, akkor a krém kb. ötöde megmarad, amihez kevés mikróban felolvasztott csokit kevertem. Ebből pöttyintettem egy kis koronát az egész tetejére.

Fontos, hogy ez azonnal nem igazán fogyasztóbarát, de másnap vagy harmadnap, amikor minden hozzávaló istenien megpuhul a hűtőben, alig fogjuk tudni abbahagyni a kanalazást.

Még fontosabb:
a variációk száma végtelen. Mindig az aktuálisan otthon található hozzávalókból alakíthatjuk, mit készítünk.
A megmaradt kekszeket, babapiskótát, édes tésztát érdemes így elhasználni, de túrbózhatjuk vajon almalével párolt alma és körtedarabkákkal, rumban áztatott mazsolával, konyakos meggybefőttel. A habot pedig saját szájunk íze szerint választhatjuk meg: kávékrém, sztracsatella csak az alap... ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése