2012. április 8., vasárnap

Tojáslikőrös-mandulás tiramisu



Húsvétra ünnepi változatban bolondíthatjuk meg a tiramisut, ha a rumot tojáslikőrre, a kakaót mandulára cseréljük. Ebben az egyszerű változtatásban a két íz remekül harmonizál, a desszertünk pedig gyönyörű világos-fehérbe öltözik.

Hozzávalók:
250 gramm mascarpone
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 kupak vanília aroma (vagy 1 csomag vaniliás cukor)
1 kupak mandula aroma
3 evőkanál tojáslikőr + babapiskótát beáztatni
babapiskóta
darált mandula

Elkészítés:
2 lábasra lesz szükségünk:
Az egyikben habverővel felverjük a tojás sárgákat 2 evőkanál cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk a mascarponet, tojáslikőrt, mandula aromát és habos krémmé keverjük.
A másik lábosban a tojásfehérjékből 1 evőkanál cukorral kemény habot verünk majd fokozatosan és óvatosan a krémhez keverjük.
Előkészítünk egy nagyobb tálat. A babapiskótákat néhány másodpercre bemártjuk a tojáslikőrbe és kirakjuk vele a tál alját, majd egy réteg krém és ízlés szerint meghinthetjük darált mandulával (én csak a tetejét szórtam meg). Ezeket a rétegeket addig folytatjuk, amíg az alapanyag és a tál engedi.
A kész tiramisut 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A képen látható tálban 2/3 adag készült, melyet Anyukám szülinapjára készítettem.
Boldog Szülinapot Anya! J

1 megjegyzés:

  1. A hétvégén kipróbáltam kókuszos verzióban: Malibuval és kókuszreszelékkel, így is jó :))

    VálaszTörlés